Löpning

I lördags sprang jag min andra halvmaraton, den första sprang jag i april i år. Kan säga att denna gången gick det bättre då jag tränat mer, både fysiskt och psykiskt. Jag hade roligt hela loppet och fick emellanåt sådana endorfinkickar att jag ville krama alla jag såg :).

Ni som känner mig vet att jag har inte alltid varit positiv till att röra på mig. Hade under många år ett talesätt som löd; " Det finns bättre sätt att dö på än att springa". Men jag är som tur är förändringsbenägen, till en viss gräns ska nämnas, så jag kan ändra mig och idag är jag glad för att jag ändrade mig för jag gillar att springa. Ja, mamma, jag menar allvar :)

Håller fortfarande på att lära mig gilla träningen som behövs som ett komplement till löpningen, styrka och smidighet. I mitt fall så har jag en tendens till att börja gäspa när jag kommer in på ett gym, och det är  inte positivt kan jag lova. Helt plötsligt känns kroppen tung och syret verkar vara slut och allt blir jättejobbigt. Men som sagt, jag jobbar på det. Allt ska ju inte vara lätt, då är det ingen utmaning.

Igår så gick jag på varm yoga, Stretch and release, vilket jag tror var bra efter lördagens löpning. Dock så är jag i vanliga fall stel som ett kassaskåp och efter 21 km löpning så är jag inte smidigare direkt, men det var stundom skönt ska jag erkänna. Imorgon ska jag testa ett nytt yogapass som heter HIIT Core och ska också vara i värme. Som tur är så håller det "bara" på i 45 minuter, gårdagens pass var 90 minuter, så det kommer gå fort intalar jag mig :)

Ha en härlig måndag!


//Vickan

winsotnsvanjpg