Stela människor

När jag är ute och springer eller går, vilket jag gör ganska ofta, så brukar jag hälsa på de jag möter för det tycker jag är trevligt och väluppfostrat. Men det är inte ofta som jag får ett "hej" tillbaka utan oftast tittar personen jag möter skrämt eller misstänksamt på mig. Varför?

När vi bodde i Belgien så hälsade man nästan alltid på den man mötte eller blev hälsad på  med ett trevligt "Bonjour". Ska det vara så jäkla svårt för oss svenskar att bjuda till lite? För visst blir man glad, om man inte tillhör gruppen skrämd eller misstänksam, när någon säger "Hej" eller har jag helt fel?!?

Nej, fram för mer "Hej" i vårt samhälle så kanske vi till och med kan integrera lite med varann, vilket behövs enligt min mening.

Hur gör ni? Hälsar eller tittar ner i backen?

//Vickan